Navigation

Pharming: met cijfers - niks mee doen

Pharming $PHARM boekte in het eerste kwartaal van dit jaar een aanzienlijk hogere omzet, voornamelijk door de succesvolle lancering van Joenja in de VS en de toegenomen verkoop van Ruconest. De totale omzet steeg met 31 procent op jaarbasis tot 55,6 miljoen dollar.

Wij doen niks met het aandeel. Het is een speelbal van gokkers en dat wijst de koersvorming ook uit. Al jaren is het de belofte, maar langzamerhand speelt Pharming op de seniorenafdeling.

Het bedrijf verwacht de voorziene omzet van 280 tot 295 miljoen dollar voor 2024 te halen, wat een stijging van 14 tot 20 procent op jaarbasis zou betekenen. Pharming heeft momenteel 83 patiënten in de VS die een vergoede Joenja-therapie volgen en er zijn nog meer patiënten ingeschreven.

Het bedrijf overweegt om Joenja ook in andere landen te lanceren, met goedkeuringen van toezichthouders in Israël, Canada en Australië in het vooruitzicht. Ondanks de stijgende omzet leed Pharming afgelopen kwartaal een verlies van 12,4 miljoen dollar, vergelijkbaar met het verlies van het voorgaande jaar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.