Navigation

Fed Bostic: laat zich weer hawkish uit - visie

Raphael Bostic, president van de Federal Reserve Bank of Atlanta, een havik en stemmer, benadrukte dat de inflatie nog steeds ongemakkelijk hoog is en dat er nog een aanzienlijke weg te gaan is om de doelstelling van de Fed van 2% te bereiken. Hij zei ook dat een renteverlaging eventueel pas tegen het einde van het jaar zal plaatsvinden, niet eerder.

Bostic's opmerkingen onderstrepen de aanhoudende zorgen binnen de Federal Reserve over de voortdurende inflatoire druk in de economie. Ondanks recente inspanningen om het monetair beleid aan te scherpen en de inflatie te beteugelen, suggereren Bostic's opmerkingen dat er mogelijk meer actie nodig is om de inflatie terug te brengen naar een meer beheersbaar niveau.

De Federal Reserve worstelt met stijgende inflatoire druk, aangewakkerd door verstoringen in de toeleveringsketen, stijgende energieprijzen en robuuste consumentenvraag.

Bostic's opmerkingen duiden erop dat de Fed steeds meer neigt om in heel 2024 niets te doen. Elke indicatie van een meer havikachtige houding van de Fed zou kunnen leiden tot verhoogde marktvolatiliteit, zoals de laatste tijd zichtbaar is.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.