Navigation

Fed Kashkari: doet hawkish uitspraken - eventueel rente verhogen

Fed's Kashkari (geen stemrecht) gaf aan dat het mogelijk is dat de veerkracht van de huizenmarkt betekent dat het neutrale rentetarief op korte termijn hoger is geworden. Hij heeft zijn schatting van het neutrale rentetarief verhoogd van 2,0% naar 2,5%. De inversie van de rentecurve suggereert ook dat het beleid strak is.

Later werd gemeld dat Kashkari zei dat het te vroeg is om te verklaren dat de inflatie is gestopt en dat het huidige inflatieniveau niet de nieuwe norm is.

Kashkari voegde eraan toe dat de Fed zijn inflatiedoelstelling van 2% zal bereiken en indien nodig de rentetarieven voor een langere periode zal handhaven of verhogen. Hij stelde echter ook dat een renteverlaging dit jaar nog steeds mogelijk is, volgens een interview op Bloomberg TV.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.