Navigation

Deutsche Post DHL: cijfers geen reden om iets te doen

In het eerste kwartaal van 2024 behaalde Deutsche Post DHL Group $DHL een stabiele omzet van 20,3 miljard euro, een lichte daling ten opzichte van de 20,9 miljard euro in hetzelfde kwartaal van 2023.

Zoals eerder aangegeven volgen wij het aandeel momenteel afstandelijk. We zien weinig katalysatoren om ons echt enthousiast te maken in een zeer moeilijke markt. Dat geldt voor alle aandelen in deze sector.

Het operationele resultaat (EBIT) kwam uit op 1,3 miljard euro, lager dan de 1,6 miljard euro van vorig jaar, maar hoger dan de 1,2 miljard euro van het eerste kwartaal in 2019, voor de pandemie.

De vrije kasstroom bedroeg 608 miljoen euro, een daling ten opzichte van 983 miljoen euro in 2023, maar een significante verbetering ten opzichte van de -256 miljoen euro in 2019.

De prognose voor het operationele resultaat blijft ongewijzigd op 6,0 tot 6,6 miljard euro. CEO Tobias Meyer ziet 2024, ondanks alle uitdagingen, als een jaar vol kansen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Gerelateerd

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.