Navigation

Daimler Truck: met cijfers - voorzichtig over toekomst - instant view

Dit is een instant view. Later vandaag volgt een update.

Daimler Truck $DTG rapporteerde dat de omzet voor het eerste kwartaal van 2024 €13 miljard bedroeg, een stijging van 0,4% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, en dit overtrof de verwachtingen van analisten.

Het bedrijf is echter voorzichtiger over de toekomst: de tegenwinden in Europa nemen toe. We zitten vanaf januari op een trading buy en staan in de winst. De kans is aanwezig dat we gaan reduceren of uitstappen. Daar komen we later vandaag op terug in een update.

De nettowinst steeg met 7% op jaarbasis naar €847 miljoen, of €1,00 per aandeel, een stijging van 11% op jaarbasis. EBIT steeg met 4% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2023 tot €1,2 miljard. Ondertussen daalden de groepsverkopen met 13% tot 108.911 eenheden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.