Navigation

Dagafsluiting SCE Trader dinsdag 7 mei - opnieuw hogere dag

Dagafsluiting SCE Trader dinsdag 7 mei - opnieuw hogere dag

Schrijf je in voor een proefperiode en blijf voor slechts €10 een maand op de hoogte van de trends op de financiële markten! Of kies voor een jaarabonnement met voordeel. Betaal met het gemak van iDEAL.

Naast de constante updates met duiding en commentaren over aandelen, crypto, macro en meer, kun je meerdere keren per dag het Beleggers Journaal beluisteren. Ook hebben we een agenda met analisten-bijeenkomsten en nog veel meer interessante informatie.


Europa begon positief en wist in de loop van de dag de winsten verder uit te breiden, waarbij vooral de Belgische beurs opviel dankzij een rally in het aandeel Solvay. Wall Street opende verdeeld tot hoger en Europa sloot de dag uiteindelijk sterker af.

De dollar verslapte iets en op de grondstoffenmarkt bleef de olieprijs richtingloos, terwijl goud moeite had om te stijgen. De cryptomarkt klom iets in de Amerikaanse sessie met Bitcoin die vastzat in een nauwe bandbreedte. De rentemarkten zagen opnieuw een daling, wat als steun wordt gezien voor aandelen.

  • De AEX zou deze week al door de 900 kunnen gaan en de BEL-20 door de 4000. Als de rente inderdaad geen hinder meer is (wat nog steeds niet duidelijk is), wordt het misschien wel tijd dat de vastgoedfondsen op de BEL-20 inderdaad tijdelijk gaan outperformen. In dat geval is het mogelijk dat wij Aedifica gaan aanschaffen, waar we momenteel nog geen actie in hebben ondernomen.
  • De rente is dus ook vandaag weer iets gedaald tot geconsolideerd. Dit blijft steun geven aan de aandelenmarkten. Op 12 juni krijgen we de volgende FOMC-meeting en voor die tijd kan er nog veel gebeuren in de flipfloppende obligatiemarkt.
  • De koers van Solvay op de Belgische beurs is fors gestegen, hoewel wij de cijfers als gemengd zien. We overwegen afscheid te nemen als de koers niet door het bestaande weerstandsniveau breekt. Nu zitten we nog op een up
  • De cijfers van Ferrari lieten zien dat er meer zwakte is in Greater China dan verwacht met een verkoopdaling van 20%. Dit kan wijzen op aanhoudende zwakte voor luxe-bedrijven genoteerd in Parijs. Momenteel zitten we alleen op een up in LVMH.
  • Kendrion werd beloond door beleggers voor kostenbesparingen. Wij blijven nog steeds terughoudend.
  • Heijmans liet goede cijfers zien en we blijven positief over dit aandeel. We staan ondertussen op een aanzienlijke winst.
  • Disney's aandelen dalen fors, zo'n 10% als momentopname, door teleurstellende resultaten van hun streamingdiensten en een impairment van 2 miljard dollar en andere zaken. Bij een verdere daling, waar we op "hopen", zien we misschien kans van een trading buy. Nu doen we nog niks.
  • Opmerkelijk was dat ondanks een verlaging van de outlook vanwege ondermeer de automotive sector, het aandeel Infineon met meer dan 12% kon stijgen. Ook gerelateerde aandelen, zoals STMicroelectronics en het aanverwante Melexis liepen op. Wij doen echter niet mee en kiezen qua chips en automotive liever voor aandelen zoals Qualcomm.
  • Morgen worden de bedrijfsresultaten van onder andere Ahold, SBM en Brederode gepresenteerd. Met Ahold doen we momenteel niets, terwijl we bij SBM op een stijging zitten. Ook bij Brederode zijn we sinds februari dit jaar positief ingesteld met een up.
  • Wat betreft bedrijven in Amerika staan de cijfers van ondermeer Uber, Beyond Meat en Arm Holdings op de agenda. We zitten al langer op een stijging bij Uber en hebben daar een mooie winst mee behaald. Arm Holdings volgen we met interesse, voornamelijk vanwege de ontwikkelingen in de chipsector.
  • Goud en zilver hadden een zijwaartse dag, maar we zien nog steeds support voor goud, al is het enthousiasme beperkt.
  • Bij crypto blijven we voor de korte termijn voorzichtig, met Bitcoin dat rond de $64.000 blijft schommelen.
  • Critici zoals "The Big Short" Eismann uitte zijn scepsis over crypto op Bloomberg, beschrijvend dat het momenteel niets meer is dan speculeren om het speculeren.
  • Resumerend, de aandelenmarkten hebben opnieuw een hogere dag gehad, met crypto wat een beetje rondflabberde. Wat betreft aandelen, zolang de rente blijft dalen zal dit steun blijven bieden. En, ook al kan dit uiteindelijk weer tot een oververhitte situatie leiden, daar trekken beleggers zich op dit moment weinig van aan.

Tot morgen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.