Navigation

Dagafsluiting SCE Trader donderdag 2 mei - selectieve vraag

Dagafsluiting SCE Trader donderdag 2 mei - selectieve vraag

Schrijf je in voor een proefperiode en blijf voor slechts €3 op de hoogte van de trends op de financiële markten! Of kies voor een jaarabonnement met voordeel. Betaal met het gemak van iDEAL.

Naast de constante updates met duiding en commentaren over aandelen, crypto, macro en meer, kun je meerdere keren per dag het Beleggers Journaal beluisteren. Ook hebben we een agenda met analisten-bijeenkomsten en nog veel meer interessante informatie.


De Europese beurzen waren niet echt onder de indruk van de rare slingerbeweging gisteren op Wall Street nadat de Fed de rente ongewijzigd liet. De markt opende verdeeld, met in Amsterdam duidelijk steun vanuit bedrijfsresultaten zoals die van ING en Shell. De handel kabelde vervolgens op weg naar Amerika om zich aan te sluiten bij het geflip-flop van deze markt.

Amerika opende beter, maar verzwakte daarna. Voor het slot van Europa veerde New York weer op en staat in de plus

Zodoende dat Europa de dag verdeeld is afgegaan. De dollar werd iets sterker. De rentemarkten waren over het algemeen vriendelijk gestemd, dus het effectief rendement op obligaties is stabiel gebleven. Bij commodities was olie verdeeld en de goud en zilver daalde opnieuw. Bij crypto blijft onzekerheid heersen in een markt die grote uitflows ziet in de spot Bitcoin ETF's.

  • ING gaat voor 2,5 miljard euro eigen aandelen inkopen. Dit is een duidelijke push voor het aandeel en we sluiten een verdere stijging niet uit.
  • De berichtgevingen rond ING en ook de cijfers van het bedrijf, zien we ook als positief voor ABN AMRO dat ons inziens ook verder kan stijgen.
  • De cijfers van Shell toonde aan dat het bedrijf er goed voor staat. Shell gaat voor 3,5 miljard eigen aandelen inkopen. We blijven ook op een stijging zitten in dit aandeel. Morgen komt BP met de resultaten.
  • De cijfers van Novo Nordisk waren goed maar hadden nog veel beter kunnen zijn als het meer capaciteit had om maar afslankmedicijn te produceren. Dit probleem wordt opgelost en zodoende verwachten we een sterke winstgroei in de komende jaren van het bedrijf. Ook hier geldt dat we al langer op een stijging zitten.
  • We hebben vandaag afscheid genomen van het aandeel DoorDash met een mooie winst. We vonden de cijfers gewoonweg niet goed genoeg en zien ook een aantal andere problemen bij het onderdeel Wolt, zoals gemeld.
  • De cijfers van Qualcomm waren sterk, die werden op donderdagavond nabeurs gepresenteerd. Het bevestigt onze visie dat Qualcomm nog lang niet klaar is met stijgen, hoewel op de korte termijn het gevoelig is voor eventuele winstnemingen.
  • Vandaag nabeurs komt Apple met de cijfers. Dit kan weer een belangrijke graadmeter worden voor de stemming. We hebben geen positie in het aandeel.
  • De rentemarkten hebben vandaag een vriendelijk patroon laten zien. Toch zijn we misschien nog niet helemaal uit de gevarenzone.
  • De markten proberen op alle mogelijke manieren de Federal Reserve meeting van gisteren te relativeren, maar als je kijkt naar economische data en goed luisterde naar chairman Powell van de Federal Reserve, dan zie je nog steeds dat de rente langer hoog zal blijven. En ondanks dat die kans heel klein is, is het nog steeds niet geheel uitgesloten dat misschien zelfs de rente nog een keer verhoogd moet worden.
  • Gesproken over rente en economie, morgen komen de werkgelegenheidscijfers uit in Amerika.
  • De goudprijs en zilverprijs blijven onder druk staan. Zoals gezegd, we zitten nu echt in een zone dat mocht de goud en zilver prijs hier doorheen gaan, dan gaan we nog veel verder corrigeren om daarna pas weer de uptrend mogelijk op te pakken.
  • Bij crypto blijft het kommer en kwel. De omzetten nemen af, er zijn weinig katalysatoren en zodoende sluiten we een verdere daling nog steeds niet uit.

Resumerend, de financiële markten hebben vandaag, ondanks dat het misschien wat vlak allemaal was, eigenlijk best een redelijke dag gehad. Wat we vooral aanmoedigend vinden zijn de sterke bedrijfsresultaten. Hoewel we nog steeds niet zeker zijn of de consolidatie dan wel correctie voorbij is, gaan we nu alvast wel verder vooruit kijken. Maar, waar we ook mee willen afsluiten, is dat uit onderzoek van Goldman Sachs blijkt dat de eerste twee weken van mei tot de slechtste van de beurs behoren. En wie weet gebeurt het nu ook weer. We hebben dus geen overdreven haast.

Tot morgen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.