Navigation

Dagafsluiting SCE Trader dinsdag 2 april - zwak door stijging rente

Dagafsluiting SCE Trader dinsdag 2 april - zwak door stijging rente

Schrijf je in voor een proefperiode en blijf voor slechts €3 op de hoogte van de trends op de financiële markten! Of kies voor een jaarabonnement met voordeel. Betaal met het gemak van iDEAL.

Naast de constante updates met duiding en commentaren over aandelen, crypto, macro en meer, kun je meerdere keren per dag het Beleggers Journaal beluisteren. Ook hebben we een agenda met analisten-bijeenkomsten en nog veel meer interessante informatie.


 • Nadat Europa voorzichtig begon met de AEX in Amsterdam die hoger opende dankzij de sterke prestaties van chipwaarden, daalde de markt later op de dag aanzienlijk. Europa sloot overwegend lager en Amerika staat onder druk. De hoofdoorzaak van deze druk is vooral de stijging van de kapitaalmarktrente. Nu de economische gegevens in Amerika sterker zijn dan verwacht en Fed-voorzitter Powell onlangs heeft aangegeven dat hij niet gehaast is met renteverlagingen, wordt de markt nerveuzer in afwachting van de werkgelegenheidscijfers die vrijdag worden vrijgegeven. De dollar bleef zijwaarts bewegen, terwijl zowel de olieprijs als de goudprijs een stijging lieten zien. Cryptocurrency moest aanzienlijke verliezen incasseren, met de kans op verdere correcties in zowel Bitcoin als altcoins.
 • Acuity Brands publiceert morgen de cijfers, wat invloed kan hebben op Signify. We hebben momenteel geen posities in het aandeel Signify.
 • De leveringscijfers van Tesla waren heel zwak, en we sluiten een verdere daling van het aandeel niet uit.
 • Chipgerelateerde waarden vertoonden vandaag een ommekeer van positief naar minder positief tot zelfs negatief, wat kan duiden op het negeren van goed nieuws. De onderliggende trend blijft echter opwaarts.
 • De stijgende rente op het Amerikaanse 10-jarige papier, momenteel op 4,36%, kan steeds meer invloed hebben op de handel. Dit kan resulteren in een tijdelijke dip of een diepere correctie mocht dit zich doorzetten.
 • We zouden een verdere correctie in de markt verwelkomen, omdat dit nieuwe kansen zou kunnen bieden binnen de lange opwaartse trend.
 • Het renteverschil tussen Europa en Amerika lijkt verder toe te nemen, wat mogelijk leidt tot een sterkere dollar en een zwakkere euro.
 • De goudprijs vertoont een krachtig signaal door verder uit te breken naar boven, wat kan duiden op een mogelijke grotere stijging.
 • We voorzien een verdere stijging van de olieprijs, mede door technische factoren en de grotere vraag als gevolg van de tragere groene omwenteling.
 • De crypto-markten bevinden zich in een moeilijke tot correctieve fase, waarbij Bitcoin mogelijk verder kan dalen, vooral bij meer outflows in spot Bitcoin ETF's. Een koers van Bitcoin van $60.000 op korte termijn wordt niet uitgesloten.
 • Bij de altcoins zien we een leegloop, zoals bijvoorbeeld bij Solana, waar de DEX-turnover aanzienlijk is gedaald.
 • Resumerend. Hoewel we geen problemen zien met de onderliggende opwaartse trend, zorgt de stijgende rente op korte termijn voor onzekerheid op de markt, met mogelijk een verdere defensieve houding in risk assets tot de stof is opgewaaid en beleggers weer kijken naar het grotere geheel met het negeren van onzekerheden zoals dat de laatste tijd ook gebeurde.

Tot morgen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.