Navigation

Continental: met cijfers - blijven op een up zitten

Continental: met cijfers - blijven op een up zitten

Na een zwak begin in 2024 verwacht Continental $CON dat de winst zal verbeteren naarmate het jaar vordert, met name in de tweede helft van het jaar. Op basis hiervan bevestigt het DAX-bedrijf zijn volledige jaaroverzicht, zoals al aangekondigd samen met de publicatie van de belangrijkste cijfers voor het eerste kwartaal op 16 april 2024.

Over het algemeen verwacht Continental nog steeds geconsolideerde verkopen voor 2024 van ongeveer €41,0 miljard tot €44,0 miljard en een aangepaste EBIT-marge van ongeveer 6,0 tot 7,0 procent.

Positieve punten

  • Start van de productie van een andere high-performance computer in China
  • De bandensector blijft een seriewinnaar in tests
  • Overname van de specialist in mallenproductie EMT Púchov s.r.o., uitbreiding van het portefeuille van Continental
  • Introductie van EV-compatibele banden voor alle secundaire merken in Europa, ter ondersteuning van de productstrategie van het bedrijf voor elektrische voertuigen
  • Sterke positie in de levering van banden aan grote fabrikanten van elektrische voertuigen wereldwijd

Negatieve punten

  • Daling van de autoproductie in het eerste kwartaal van 2024
  • Zwakke bandenmarkten in de vrachtwagen- en originele uitrustingsector die de bandensector beïnvloeden
  • Nadelige impact op de winst van ContiTech door zwakke industriële vraag en vertraagde verbeteringen in de bedrijfssector Original Equipment Solutions (OESL)

Het aandeel

Hoewel de cijfers niet meteen om te juichen zijn, zijn de vooruitzichten wel goed, vooral door nieuwe innovaties. Daar loopt Continental voorop. We zitten op een stijging vanaf 66,3 euro. We hebben nog geen cent eraan verdiend, maar houden de positie vast gezien de langere vooruitzichten.

Enige toelichting

CEO Nikolai Setzer: "We zetten onze doelen vastberaden en duurzaam voort. We liggen op koers met de implementatie van onze maatregelen om onze middellangetermijndoelstellingen te bereiken. En in 2024 zullen we weer een stap vooruit zetten."

CFO Katja Garcia Vila: "Ondanks het zwakke eerste kwartaal zien we voldoende potentieel voor verbetering in alle bedrijfssectoren, daarom bevestigen we ons vooruitzicht voor het boekjaar 2024."

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.