Navigation

Coinbase: verslaat verwachtingen - aandeel nabeurs iets lager

Coinbase $COIN heeft in het eerste kwartaal de verwachtingen ruimschoots verslagen. De transactie-inkomsten bij zowel institutionele als consumentenklanten is gestegen tot $1,08 miljard.

De cijfers van Coinbase zijn over de linie beter dan verwacht. Toch is de koers nabeurs 2% gedaald nadat het tijdens de sessie bijna 9% won. We doen niks met het aandeel, wel moeten we zeggen dat het bedrijf vooral in positieve zin blijft verrassen.

We vinden echter vooral een aandeel dat meebeweegt met crypto. De laatste tijd is het aandeel sterk gestegen en heeft het ook een hoge waardering, zelfs gemeten aan de hand van de beter dan verwachte cijfers.

Enige cijfers

De winst per aandeel bedroeg 4,40 dollar. In het eerste kwartaal een jaar geleden boekte Coinbase nog een verlies van 0,34 dollar per aandeel. De omzet steeg van 773 miljoen naar 1,64 miljard dollar, waar de markt rekende op 1,36 miljard dollar.

Het bedrijf zei dat het nettoresultaat in het eerste kwartaal profiteerde van 737 miljoen dollar aan mark-to-market winsten vóór belastingen op cryptoactiva, waarvan het grootste deel niet werd gerealiseerd.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.