Navigation

Brunel: met update - weinig katalysatoren

Brunel $BRNL zag de omzet in het eerste kwartaal stijgen met 10% naar 349,2 miljoen euro, terwijl het bedrijfsresultaat afnam. Het aandeel Brunel volgen we op afstand. Het koerspatroon is ook onduidelijk. Daar komt bij dat we geen sterke groei voorzien in de toekomst. Reden om dus niks te doen.

De brutowinst steeg met 1% tot 69,2 miljoen euro, maar operationele kosten namen met 4% toe tot 54,2 miljoen euro. Het EBIT-resultaat daalde met 9% naar 14,3 miljoen euro, met een marge van 4,1% vergeleken met 5,0% in het eerste kwartaal van 2023.

Brunel verwacht dat de huidige trend zich in het tweede kwartaal voortzet. CEO Jilko Andringa voorziet uitdagende omstandigheden in diverse markten op de korte termijn, maar heeft vertrouwen in de veerkracht van de onderneming, zo blijkt uit het persbericht.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.