Navigation

Bpost: met cijfers - geen reden iets met het aandeel te doen

Bpost $BPOST rapporteerde over 2023 resultaten in lijn met verwachtingen. De cijfers zijn voor ons geen aanleiding om de overwegend neutrale tot negatieve visie te wijzigen. We volgen het aandeel op stand en doen er niks mee.

De omzet daalde met 2,9% tot €4,27 miljard door druk in Noord-Amerika, gecompenseerd door sterke Aziatische volumes. De aangepaste EBIT was €248,5 miljoen. Het voorgestelde dividend is €0,13 per aandeel. Voor 2024 zijn er nog geen voorspellingen, mede door lopende besprekingen en het krantencontract in België. De omzet wordt stabiel verwacht, maar het krantencontract kan de resultaten beïnvloeden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.