Navigation

Besi: order voor 26 hybride bonding systemen - kans rally voor nu

Besi $BESI heeft aangekondigd dat het een order heeft ontvangen voor 26 hybride bonding systemen. De identiteit van de opdrachtgever werd niet bekendgemaakt, maar het betreft een toonaangevende fabrikant van assemblage-apparatuur voor de halfgeleidersector.

De levering van de systemen staat gepland voor het laatste kwartaal van dit jaar en het eerste kwartaal van volgend jaar. De exacte waarde van de opdracht werd niet vermeld. Besi meldde tevens dat het verwacht in dit kwartaal nog meer orders te ontvangen voor hybride bonding van andere klanten.

Het aandeel

Het nieuws van deze order voor 26 hybride bonding systemen en ook nog eens de verwachting dat er meer orders binnen gaan komen, zal waarschijnlijk een positieve invloed vandaag hebben op de koers van Besi.

Echter, voor ons is het geen reden, nadat we onlangs in een hele mooie winst zijn uitgestapt, om terug te keren in het aandeel. Immers, het aandeel is niet meer goedkoop en die "dingen" zijn gemaakt om te verkopen. Met andere woorden: het is niet onverwacht.

De verwachting is tevens dat er verschillende nieuwe orders binnen gaan komen, maar hoeveel is nu nog niet duidelijk. Overigens 26 van deze machines is nog steeds een beperkt aantal. Waarschijnlijk zal vooral in 2025 er een echte sterke groei zijn.

Wel willen we benadrukken dat voor de langere termijn we meer winsten zien in het aandeel, maar we zouden eigenlijk een grotere correctie willen zien voordat we daadwerkelijk weer instappen.

Het nieuws is dus goed, we zitten niet meer op een stijging, en zit je wel op een stijging zouden we voor nu blijven zitten met een stop in de winst.

Conclusie is dat we waarschijnlijk een flinke rally naar boven zien, maar wij doen niet mee gezien het feit dat het aandeel hier ook al op vooruit is gelopen en wachten op een grotere dip.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.