Navigation

ASML: visie op de cijfers en de toekomst aandeel - update

ASML: visie op de cijfers en de toekomst aandeel - update
pro

Deze update volgt op een eerdere instant view en een tussentijdse update vanwege de analistenmeeting.

ASML $ASML heeft vanochtend haar cijfers gepresenteerd. Het aandeel reageert in eerste instantie negatief, wat ook in lijn is met de recente neerwaartse druk op chipgerelateerde aandelen van de laatste tijd. De daling van de ASML wordt voornamelijk veroorzaakt doordat de cijfers aangeven dat de orders iets zwakker zijn uitgekomen dan verwacht. Verder valt op dat de netto-omzet ook wat aan de magere kant was.

Desondanks handhaaft ASML haar verwachtingen voor 2024, met een totale netto-omzet tussen de 5,7 en 6,2 miljard euro en een brutomarge tussen de 50 en 51 procent. Voor het volledige jaar verwacht ASML een vergelijkbare netto-omzet als die van 2023.

Het aandeel ASML en onze visie

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.