Navigation

AEX: trend op prijs gedreven actie - dynamic trend following - charts

De $AEX laat op de weekchart een neiging zien om verder naar boven uit te breken boven haar gemiddelde stijgingskanaal. Of dat ook daadwerkelijk zal gebeuren zal volgende week moeten blijken.

De AEX-index zit eigenlijk al sinds de grote dip van covid op een stijgende trend. En die stijgende trend werd nogmaals bevestigd in oktober 2022. Deze is intact en zelfs al zou deze outbreak niet lukken is de verwachting dat de AEX trapsgewijs richting de 900 en dan richting de 1000 gaat op basis van de chart.

Echter, op de zeer korte termijn hebben we twijfels of de index niet eerst moet corrigeren tot een gemiddeld stijgingsniveau. Dit komt mede door de renteontwikkelingen en meer onduidelijkheid over de scenario's of de Amerikaanse economie wel of niet een zachte landing zal doormaken.

Kijkend we naar dynamic trend following dan zien we aldaar dat de index nog altijd een sterke performance neerzet. We zien zelfs bij een correctie tot de ongeveer 815, de AEX nog steeds haar stijgende lange trend kanaal vasthoudt.

Bij dynamic trend following wordt volatiliteit voor een gedeelte uitgewassen (om het zo te noemen) en ontstaat een trend following systeem. Het is altijd trager, maar het voordeel is dat je de lange trends beter kan zien.

Al met al betekent het de AEX na een sterke vorige week momenteel neigt, puur gemeten op de charts, naar een outbreak naar boven. We hebben dus enige twijfels of deze outbreak daadwerkelijk sterk genoeg is om nu al de onderliggende opwaartse trend voor te zetten. Het zou dus ook een false move kunnen zijn. Op basis van dynamic trend following ligt de markt er nog steeds prima voor qua lange trend.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.