Navigation

Accsys: met update - wegblijven uit het aandeel - houtfabriek

Accsys AXS is deze ochtend met een update gekomen en is positiever gestemd over de ontwikkeling van de aangepaste EBITDA. Wij zien helemaal niets in het aandeel. Het is simpelweg een "houtfabriek" die zich voordoet als een super technologiebedrijf. De financiële positie is zwak en onduidelijk. Wij blijven weg.

De EBITDA zal in het boekjaar 2024, dat eindigde op 31 maart, hoger uitvallen dan waar de consensus vanuit gaat, aldus de onderneming. Volgens Accsys gaat de consensus uit van een EBITDA van 2,5 miljoen euro.

Accsys sprak van een veerkrachtige handel in het vierde kwartaal. Het bedrijf zag de volumes in de tweede jaarhelft wat onder druk staan, maar over heel het jaar realiseerde het bedrijf wel een volumegroei.

Het kostenbesparingsprogramma leidde tot een besparing van meer dan 3 miljoen in de tweede helft van het fiscale boekjaar. De schuldpositie werd per 31 maart van dit jaar teruggebracht tot 37 miljoen euro. Op 30 september van vorig jaar stond er nog 48 miljoen euro aan schuld uit.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.